Confidenţialitate

Un om de afaceri din Malta, inculpat pentru asasinarea jurnalistei Daphne Caruana Galizia

Unul dintre cei mai bogaţi afacerişti din Malta a fost inculpat pentru asasinarea jurnalistei anticorupţie Daphne Caruana Galizia.

Data procesului nu a fost încă stabilită.

Parchetul maltez a cerut condamnarea la închisoare pe viaţă pentru omul de afaceri Yorgen Fenech, suspectat că ar fi orchestrat uciderea în 2017 a jurnalistei anticorupţie Daphne Caruana Galizia, relatează AFP.

Parchetul şi-a prezentat oficial actul de acuzare împotriva lui Fenech, arestat în noiembrie 2019 la bordul iahtului său în largul Maltei în timp ce încerca să fugă, urmărit pentru complicitate la omor şi complot criminal.

Caruana Galizia a fost ucisă cu o bombă în mașina sa, în timp ce conducea spre locuinţa proprie, pe 17 octombrie 2017. Crima a şocat Europa şi a ridicat întrebări despre respectarea legii în cel mai mic stat membru al UE.

Fenech a condus un imperiu de afaceri, cu interese largi care includ proprietăţi imobiliare, importuri şi un dealer auto. El a mai condus un consorţiu care a obţinut un contract controversat din partea guvernului pentru construcţia unei centrale de energie.