Un om al strazii a fost inmormantat la Vatican

La ordinul Papei Francisc, un om al străzii a fost îngropat în cimitirul Teutonic din Vatican. Bărbatul – care murise de frig – și-a trăit ultimele zile pe străzile din apropierea pieței San Pietro.

Bărbatul avea în jur de 80 de ani, era de origine flamandă și e numea Willy. Ultimele zile și le-a trăit pe străzile din apropierea pieței San Pietro. Nu cerea niciodată de pomană. Îi plăcea să vorbească cu oamenii pe stradă și să vină la biserică să se roage. Preoții l-au îndrăgit și îi aducea deseori de mâncare.

Numai că într-o zi nu l-au mai găsit în locul lui obișnuit. Într-o seară geroasă de decembrie, bărbatului i s-a făcut rău din cauza frigului și a fost dus la un spital în apropiere de Vatican, unde și-a dat ultima suflare. Trupul său neînsuflețit a rămas timp îndelungat la morga spitalului, pentru că nimeni nu l-a identificat. Cei care-l cunoșteau și nu l-au mai văzut pe stradă l-au căutat prin diverse locuri, până când i-au dat de urmă.

Papa Francisc a decis ca bărbatul să fie înmormântat la Vatican. Cheltuielile de înmormântare au fost suportate de o familie vorbitoare de limba germană. Nu este prima dovadă de afecțiune din partea suveranului pontif față de oamenii străzii. De luna aceasta, în Piața San Pietro de la Vatican, au fost montate dușuri pentru oamenii străzii.