Confidenţialitate

Un fotomodel cu Sindromul Down a defilat pe podium la Săptămâna Modei de la New York – VIDEO

Madeline Stuart, un fotomodel în vârstă de 18 ani cu Sindromul Down, a debutat duminică la Săptămâna Modei de la New York, unde a defilat pe podium în fața mulțimii și a aparatelor de fotografiat.

„A fost distractiv”, a spus Madeline pentru New York Daily News, dar a recunoscut că era obosită și că voia doar „să doarmă”.

Tânăra roșcată din Brisbane, Australia, a defilat pentru prima oară în cadrul evenimentului găzduit de casa FTL Moda, alături de fundația Christopher și Dana Reeve și Models of Diversity, un grup britanic ce pledează pentru o diversitate mai mare de modele pe podiumurile marilor evenimente de modă.

Stuart nu este primul model cu Sindromul Down care defilează pe podium; actrița Jamie Brewer din serialul „American Horror Story” a apărut în februarie la Săptămâna Modei de la New York, în timpul show-ului “Role Models Not Runway Models” („Modele de viață, nu modele de podium”), organizat de designerul Carrie Hammer.

Mama tinerei Madeline Stuart, Rosanne, recunoaște meritul rețelelor de socializare pentru construirea drumului ce a dus la debutul lui Madeline. ”Social media a dus totul în prim plan. Lucrurile nu mai sunt ascunse”, a spus Rosanne pentru AFP.

FOTO: Madeline Stuart/ Facebook