Confidenţialitate

Un editor de știri de la o televiziune rusă a intrat peste prezentatoare cu un mesaj anti-război | VIDEO

Pe internet s-a viralizat  momentul în care o jurnalistă de la televiziunea rusă Pervîi Canal a protestat în direct, afișând un mesaj anti-război și anti-propagandă. Transmisiunea a fost întreruptă brusc, iar tânăra protestatară  a fost arestată. 

Marina Ovsiannikova, o angajată a postului, a pătruns pe neaşteptate, aseară, în timpul celui mai urmărit buletin de ştiri televizat din Rusia cu o pancartă denunţând ofensiva militară din Ucraina, o scenă extrem de rară într-o ţară în care informaţiile sunt strict controlate.

Programul respectiv, numit „Vremia” (Timpul), e urmărit în fiecare zi de milioane de ruşi încă din epoca sovietică.

În timp ce cunoscuta prezentatoare Ekaterina Andreeva vorbeşte, în spatele ei apare Marina Ovsiannikova cu un carton pe care scrie „Nu războiului. Nu credeţi propaganda. Aici vă mint”.

“Ruşii sunt împotriva războiului”, se mai putea citi pe pancarta pe care erau desenate drapelul Ucrainei şi cel al Rusiei.

Imperturbabilă, prezentatoarea a continuat să vorbească câteva secunde în timp ce protestatara scanda „Nu războiului”, apoi canalul a difuzat în grabă un reportaj despre spitale, încheind transmisia în direct din platou.

Potrivit agenţiei de presă Tass, tânăra ar putea fi urmărită penal pentru „discreditarea folosirii forţelor armate ruse”.

Puterea de la Moscova a votat recent mai multe legi care prevăd pedepse grele de până la 15 ani de închisoare pentru difuzarea a ceea ce autorităţile consideră a fi “informaţii false” despre armată.

Simpla utilizare a cuvântului „război” pentru a descrie intervenţia rusă în Ucraina este pasibilă de urmărire penală.

Sursa foto: Captură video YouTube

Citește și: Numerele de urgență din România, 112 și 119, disponibile acum și în limba ucraineană, anunță autoritățile | AUDIO

Citește și: Riscurile la care sunt supuși copiii ucraineni refugiați. Salvați Copiii avertizează că grupările de trafic de persoane acționează la frontieră | AUDIO