Un cuplu de origine turcă a hrănit în ziua nunţii 4000 de sirieni refugiaţi – FOTO

Un cuplu a ales să îşi sărbătorească ziua căsătoriei împreună cu 4000 de sirieni refugiaţi, în Provincia Kilis, aflată la graniţa dintre Turcia şi Siria.

Fethullah Üzümcüoğlu şi Esra Polat s-au căsătorit săptămâna trecută în provicie, unde au decis să împartă bucuria, dar şi mancarea, cu cei care au fugit din Siria după începerea Războiului Civil, în urmă cu patru ani, scrie The Telegraph.

Ideea de a împărţi această zi cu cei mai puțin fericiţi a venit din partea tatălui mirelui, Ali Üzümcüoğlu. El a declarat pentru un ziar din Provincia Kilis, Serhat Kilis, că speră ca şi alţii să procedeze la fel, şi să împărtăşească sărbătoarea nunţii cu fraţii şi surorile din Siria. Tot el a mai spus şi că este fericit deoarece cuplul a început o nouă viaţă printr-o acţiune atât de altruistă.

Cuplul şi invitaţii prezenţi la nuntă au împărţit mâncarea folosindu-se de nişte camioane. Pentru această acţiune s-au folosit de banii pe care mirii i-au primit de la familii, reuşind astfel să susţină petrecerea.

„Sunt fericită că am avut oportunitatea să împărtăşim mâncarea de la nuntă cu cei care au neaparat nevoie. A fost o experienţă minunată”, a spus mireasa, în timp ce soţul ei a spus că: „Să vezi fericirea în ochii copiilor sirieni refugiaţi este de nepreţuit. Ne-am început călătoria spre fericire făcându-i pe alţii fericiţi, iar ăsta este un sentiment minunat”.

În Provincia Kilis sunt acum peste 4.000 de refugiaţi, pentru care îşi asumă responsabilitatea, în ceea ce priveşte hrana, o asociaţie caritabilă din Turcia, numită “Este cineva acolo?”.