Confidenţialitate

Un celebru cercetător rus, impresionat de monumentele Romaniei

Expertul în securitate cibernetică Eugene Kaspersky a petrecut mai multe zile în România, timp în care a vizitat castelele Bran şi Peleş, dar şi Casa Poporului, despre care spune că este un ”mamut” cu interioare ”foarte comuniste”, şi le prezintă pe blogul său, alături de o bogată galerie de fotografii.

”A fost prima dată când am mâncat ciuperci negătite. A trebui să îmi arate un român că se poate. S-au dovedit să fie foarte gustoase, dar nu încercaţi fără să aveţi alături un expert (dacă alegeţi una otrăvitoare?)”, a mai povestit Kaspersky. Rusul s-a arătat încântat şi de mâncarea gustată aici, precum şi de palincă.

Ajungând la Bucureşti, Eugene Kaspersky a vizitat Casa Poporului. ”Aparent, a doua clădire ca mărime din lume, după Pentagon. Grandioasă.

Se pare că întreaga naţie a ajutat la construirea ei – 700 de arhitecţi, 20.000 de muncitori. Au fost folosite doar materiale de origine română, doar uşile au fost dăruite de preşedintele Zairului. A lăsat România fără marmură – toată a fost folosită pentru acest palat”.

”Palatul este atât de mare încât am apucat să vedem într-o oră de plimbare doar 7% din el, după cum ne-a spus ghidul la final”, a mai relatat Kaspersky, care a încheiat: ”Mamut. Masiv. Memorabil. Monumental”.

În post scriptum, Eugene Kaspersky afirmă că nu a reuşit să afle ce reprezintă monumentul din Piaţa Revoluţiei – Memorialul Renaşterii.