Un camion a intrat într-o mulțime de oameni la Berlin

ACTUALIZARE – Camionul care a intrat în mulţime aparţine unei companii poloneze înregistrate la Gdansk, scrie presa locală. Proprietarul companiei a vorbit la postul polonez de radio TVN24.

El a declarat că vărul său urma să meargă la Berlin cu camionul şi că urma să petreacă noaptea în oraş. Acesta a mai spus că nu crede că vărul său a făcut un astfel de accident grav.

ACTUALIZARE – Organizaţia teroristă Statul Islamic a revendicat pe Twitter atacul de la Berlin, scrie Washington Times, care citeaza conturi ale jihadiştilor.

ACTUALIZARE – Ministerul Afacerilor Externe anunţă că ambasada română în Germania verifică dacă printre victimele atacului se află şi cetăţeni români. MAE şi-a exprimt, totodată, regretul pentru pierderea de vieţi omeneşti.

”Reprezentanţii misiunii diplomatice au întreprins demersuri pe lângă autorităţile locale pentru a verifica dacă au fost afectaţi şi cetăţeni români. Acţiunile de intervenţie a autorităţilor germane competente sunt încă în curs de desfăşurare, evaluarea efectelor incidentului nefiind definitivată la această oră”, anunţă MAE.

ACTUALIZARE – Autorul atacului a fost arestat, a anunţat poliţia germană citată de Sky News.

Deocamdată nu există detalii despre el.

ACTUALIZARE – Camionul care a intrat în mulţime are număr de înmatriculare din Polonia. iar în el se aflau două persoane. Pasagerul a fost găsit mort în cabină, iar şoferul care a reuşit să fugă ar fi fost prins.

ACTUALIZARE – Potrivit BBC, politia a anuntat ca a fost vorba de un atentat.

ACTUALIZARE  – Autorităţile germane au anunţat luni seară că mai multe persoane şi-au pierdut viaţa, iar alte 50 au fost rănite după ce un camion a intrat în mulţimea adunată la târgul de Crăciun Breitscheidplatz din Berlin.

Potrivit presei locale, anchetatorii iau în considerare scenariul unui atac premeditat.

Procurorii vorbesc de 9 morţi. ZDF scrie că atacatorul ar fi polonez, dar informaţia nu a fost confirmată.

Poliţiştii au confirmat că mai multe persoane şi-au pierdut viaţa, după ce iniţial era vorba doar despre o persoană decedată.

Se pare că autovehiculul a venit dinspre strada Budapesta şi s-a oprit abia în bradul ridicat în mijlocul târgului de Crăciun.

Poliţiştii au blocat toate străzile din apropierea târgului Breitscheidplatz.

Imaginile video distribuite pe reţelele sociale arată cum mai multe standuri au fost distruse, iar răniţii sunt întinşi pe caldarâm.

Cel puțin 9 persoane au murit, iar mai mult de 50 au fost rănite după ce un camion de mare tonaj a intrat într-un grup de oameni, la un târg de Crăciun desfăşurat în Berlin, afirmă surse citate de presa germană.

Politia suspectează că incidentul, care a avut loc luni seară în zona Breitscheidplatz, are caracter terorist. Sute de oameni participau la o piata de Crăciun în Breitscheidplatz, una dintre cele mai aglomerate piețe din Berlin, când un camion de 20 de tone a intrat în mulțime.

Șoferul a reușit să fugă de la locul incidentului.

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS