Confidenţialitate

Update: Bărbatul care amenința că detonează o grenadă în clădirea guvernului Ucrainei a fost arestat

Bărbatul care a amenințat că detonează o grenadă în clădirea guvernului Ucrainei a fost arestat, a anunțat un purtător de cuvânt al Ministerului de Interne de la Kiev.

Știre inițială:

Un bărbat a intrat miercuri în clădirea guvernului ucrainean şi a ameninţat că va detona o grenadă, a anunţat poliţia din Kiev.

O înregistrare video a incidentului difuzată online, dar care nu a putut fi deocamdată verificată arată un bărbat în blugi şi tricou pe unul din holurile clădirii unde se întâlnesc membrii cabinetului de miniştri. Bărbatul ţine ceva în mâna dreaptă şi strigă că are o grenadă pe care o va detona, spunând între altele că nu va “ieşi viu” din clădire.

“Nu este clar” dacă este vorba de o grenadă adevărată, a menţionat pentru AFP un purtător de cuvânt al poliţiei, Artem Şevcenko.

Nu se ştie încă dacă miniştrii sau premierul ucrainean, al cărui birou se află în aceeaşi clădire, se aflau înăuntru în momentul incidentului, o purtătoare de cuvânt refuzând să comenteze. O reuniune a cabinetului era programată peste câteva ore.

Cartierul a fost încercuit de forţe de ordine, potrivit Agerpres.

Potrivit mass-media de la Kiev, atacatorul este un fost combatant al milițiilor care luptă în estul Ucrainei și membru al unei grupări de extremă-dreapta.

Foto: Captură video