Un avion pilotat de un jurnalist roman, disparut de 4 zile in largul coastelor americane

Aparatul de zbor a fost reperat ultima dată pe radar în Florida. Garda de coastă îl caută deja de 4 zile.

Un avion pilotat de jurnalistul Andrei Postelnicu a dispărut, de vineri, în largul coastelor americane.

Aparatul de zbor a fost reperat ultima dată pe radar în Florida. Garda de coastă îl caută deja de 4 zile.

Informația despre dispariția lui Andrei Postelnicu – fost corespondent al Financial Times – a fost prezentată de mai multe publicații americane și a fost preluată în presa din România. Avionul pilotat de jurnalist a dispărut de pe radar vineri seară, în Florida.

Zborul avea loc pe ruta Florida Keys – Vero Beach, iar ultima datp a fost reperat în apropiere de insula St. Lucie. De vineri, Garda de Coastă îl caută – dar autoritățile spun că este posibil ca aeronava să fi ajuns în ocean. Localnicii au găsit un rucsac în care se aflau actele lui Andrei Postelnicu – dar și o gheată.

Potrivit presei americane, Andrei Postelnicu a închiriat avionul, un Piper PA-28 Cherokee cu un singur motor, de la o companie locală.

Ultimul proiect jurnalistic în care Andrei Postelnicu s-a implicat a fost la televiziunea publică, unde, în 2011, a deținut funcția de consilier al directorului TVR Info, post pe care l-a părăsit după numai câteva luni Anterior, el a fost editorialist la Evenimentul zilei și la revista Capital, dar și corepondent în Statele Unite al postului Realitatea TV.

Pentru Financial Times a lucrat între anii 2000 și 2006, ulterior pentrui Bloomberg (între 2006 – 2007).

Andrei Postelnicu spunea în 2011 , într-un interviu pentru Evenimentul Zilei, că pasiunea sa pentru zbor este un drog la care nu ar vrea să renunțe vreodată.