Un automobil Porsche care a aparţinut lui George Harrison, estimat la 20.000 de lire sterline, scos la licitaţie

Un automobil Porsche care a aparţinut muzicianului britanic George Harrison, membru al trupei The Beatles, estimat la 20.000 de lire sterline (23.480 euro), va fi pus în vânzare la o licitaţie ce va avea loc pe 17 martie în Stockport, o localitate aflată în apropiere de oraşul Manchester, informează BBC.

Acel automobil, un model Porsche 928, fabricat în urmă cu 37 de ani, a fost deţinut de George Harrison în perioada în care artistul locuia în Henley-on-Thames, o localitate din comitatul Oxfordshire. În 2003, vehiculul a fost achiziţionat de Raj Sedha din Leeds, care nu era la curent cu istoricul automobilului şi l-a cumpărat pentru piesele sale de schimb.

Raj Sedha se pregătea să dezmembreze maşina când soţia lui a consultat documentele de provenienţă ale acesteia şi a descoperit că automobilul i-a aparţinut lui George Harrison.

Automobilul a petrecut de atunci opt ani în garajul lui Raj Sedha, care a luat decizia de a îl restaura şi de a îl vinde apoi la licitaţie.

Licitaţia va fi organizată de casa Omega Auctions în oraşul Stockport pe 17 martie.

George Harrison, care a murit în 2001, a cumpărat automobilul în 1980 şi l-a folosit timp de trei ani în perioada în care a locuit în reşedinţa sa din Friar Park din Henley-on-Thames. George Harrison a avut peste 100 de automobile sport.

George Harrison (25 februarie 1943 – 29 noiembrie 2001) a fost chitarist şi compozitor al formaţiei The Beatles, iar din 1970, când trupa s-a destrămat, a continuat cu o carieră solo, care a însumat 12 albume de studio şi numeroase colaborări importante. A fost inclus de două ori în Rock and Roll Hall of Fame: în 1988, ca membru The Beatles, şi postum, pentru cariera solo, în 2004.

George Harrison a murit pe 29 noiembrie 2001 la vârsta de 58 de ani din cauza unui cancer pulmonar.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS