Confidenţialitate

Un autocar în care se aflau zeci de copii, implicat într-un accident în Constanța | Sunt 3 răniți

Plan roșu de intervenție activat la Constanța în urma unui accident dintre un autocar în care se aflau zeci de copii și un auto-camion. 

După evaluarea la fața locului a victimelor, trei răniți au fost transportați la spitalul județean pentru îngrijiri medicale.

Ghiulfer Predescu:

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

 Accidentul a avut loc pe DN22 între localitățile Tariverde și Mihai Viteazu din nordul județului Constanța.

„Impactul s-a produs între un ansamblu rutier format din cap tractor și semiremorcă și un autocar în care se aflau 56 de persoane, dintre acestea 43 fiind minori”, spune Olimpia Ceară de la Poliția județului Constanța.

La 3,28 a fost activat planul roșu de intervenție. La locul accidentului au fost trimiși zeci de salvatori ISU Dobrogea cu 12 ambulanțe SMURD și SAJ precum și doua autospeciale pentru transport victime multiple. Traficul pe soseaua nationala a fost blocat pe ambele sensuri de mers. Politistii de la Rutiera au inceput investigatiile. Din priomele cercetari a reiesit ca autocarul cu numar de Ucraina care se deplasa spre Constanta a intrat, din motiove neelicidate incă in tirul inmatriculat tot in Ucraina.

„În urma accidentului rutier, au fost răniți ușor doi minori, de 14 si 16 ani, și o persoana majoră”.

Planul roșu de intervenție a fost dezactivat la ora 5:45. 10 adulți și 39 de copii au fost preluați de microbuze și au fost transportati la sala de sport din Năvodari, de unde vor fi preluați de un alt autocar.