Confidenţialitate

Un autocar cu românce s-a răsturnat în Germania

Autocarul, cu 50 de persoane la bord, majoritatea muncitoare românce, s-a răsturnat în nord-vestul Germaniei. Potrivit primelor date, 44 de oameni au fost răniţi, dintre care 6 grav, scrie un ziar local. Oamenii lucrau la cules de căpşuni.

MAE transmite că nu există în acest moment date cu privire la identitatea lor şi nici cu privire la starea lor de sănătate.

Paul Ciocoiu, purtător de cuvânt al Ministerului Afacerilor Externe: “Avem în acest moment confirmarea telefonică primită de la poliția germană potrivit căreia, majoritatea pasagerilor autocarului care s-a răsturnat sunt cetățeni români. Aș vrea să subliniez și faptul că la bordul respectivului autocar se aflau lucrători sezonieri de mai multe naționalități. Suntem în legătură permanentă cu autoritățile germane, avem deschise mai multe linii de urgență pe care le-am pus la dispoziția cetățenilor români afectați de acest accident, cât și rudelor din țară care vor să afle mai multe.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Cauza exactă a accidentului nu este clară, dar, potrivit anchetatorilor, şoferul a pierdut controlul asupra vehiculului într-un sens giratoriu, din cauza unei defecţiuni tehnice.

 

Autobuzul s-a răsturnat pe partea dreaptă. O persoană blocată a fost eliberată de pompieri.