Ultramaratonul Autism24h: Participanții vor alerga în propriile locuințe

În perioada 2-3 mai, se va desfășura Ultramaratonul Autism 24 de ore Marea Neagră.

Pentru prima dată în istoria competiţiei, evenimentul nu se va desfăşura pe plaja din staţiunea Mamaia, ci în domiciliul fiecărui participant, din cauza epidemiei.

Astfel, cei 150 de participanţi înscrişi la cursă vor alerga minim 100 de kilometri în propria casă, pentru sprijinirea financiară a copiilor cu autism izolaţi în casă şi care nu au posibilitatea de a-şi continua tratamentul.

Startul va fi dat sâmbătă, 2 mai, la ora 10.00, şi va fi transmis în direct pe Facebook şi pe Youtube, iar finish-ul va avea loc duminică la finalul celor 24 de ore de alergare.

Participanţii îşi vor putea alege traseul de alergare şi acesta poate fi: în casă, pe bandă de alergare, pe terasă, pe acoperişul blocului, în curtea casei şi pe orice alt traseu care îndeplineşte condiţiile legale pentru această perioada.

Kit-ul de concurs pentru fiecare participant se va livra prin curierat la domiciliu şi va conţine medalie, mascota Autism24h şi diplomă evenimentului.

Platformă online de terapie şi suport emoţional pentru copiii cu autism

Evenimentul are scop caritabil şi urmăreşte strângerea de fonduri pentru realizarea primei platforme online de terapie şi suport emoţional pentru copiii cu autism.

„Platforma va fi prima resursă reală şi practică pentru familiile copiilor cu autism din România. Există cărţi, site-uri, cursuri, poveşti şi o mulţime de resurse teoretice, dar nimeni nu a realizat o platforma unde să prezinte demonstrativ familiilor lecţii şi materiale video practice de desfăşurare a şedinţelor terapeutice. Va reprezenta o resursă importantă pentru multe familii care nu-şi permit mii de euro să plătească psihologi pentru a asigura copiilor o terapie corectă Cu siguranţă că întreagă energie a evenimentului va fi una specială şi majoritatea participanţilor vor încerca să-şi descopere noi limite şi să-şi dovedească că pot mai mult decât ar fi bănuit”, declară psihologul Adrian Gemănaru, organizatorul evenimentului Alerg24h.

Printre cele mai ciudate locuri, care au fost alese deja de participanţi ca trasee de alergare pentru atingerea celor 100 de km sunt: baia unui apartament de bloc, terasa apartamentului, garajul unei case, alergatul în jurul mesei din sufragerie, terasa blocului, iar un alergător şi-a amenajat un traseu între aragaz şi maşină de spălat.

Participanţii vor avea la dispoziţie, ca la orice concurs care se respectă: număr de concurs, clasament online, medalie de finisher şi diplomă de participare.

„Cu siguranţă că bătălia şi ambiţia care se va da între toţi participanţii va fi una cu adevărat epică având în vedere că întregul eveniment se întinde pe durata a 24 de ore, iar regula este că fiecare alergător să adune minim 100 de km în cele 24 de ore pentru a primi medalia la final”, declară organizatorul.

La startul competiţiei se vor afla cei mai buni ultramaratonişti din întreaga ţară, iar la eveniment vor participa şi români din întreaga Europa care vor alerga în izolare, din: Anglia, Spania şi Italia. Un caz mai special este al profesorului de matematică Dan Toropu din Suedia, care va alerga cele 24 de ore alături de prieteni şi apropiaţi într-un parc pe un traseu special amenajat pt eveniment.

„Parfumul întregului eveniment este unul cu adevărat special şi vom încerca ca prin efortul tuturor participanţilor să putem demonstra că această comunitate a alergătorilor rămâne unită şi în astfel de cazuri în care izolarea în casă reprezintă un mod de viaţă. Evenimentul vorbeşte în primul rând despre alergare, despre prietenie şi despre legăturile umane care se realizează între oameni chiar şi atunci când sunt la distanţă unii de alţii”, declară psihologul Adrian Gemănaru.

Întregul eveniment va fi transmis online pe reţele sociale, timp de 24 de ore, prin intermediul unui studio amenajat special pentru acest eveniment sportiv.

Pe timpul celor 24 de ore, vor fi transmisii online din diferite locaţii ale participanţilor, vor fi analize şi dezbateri privind evoluţia concurenţilor şi interviuri cu alergătorii aflaţi pe traseu, conchide psihologul Adrian Gemănaru, organizatorul Ultramaratonului Alerg24h Marea Neagră.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS