Ultimele pregătiri pentru Eurovision 2014. Marţi începe Eurovision Song Contest

Eurovision Song Contest 2014 se va desfăşura în Copenhaga, după ce ediţia de anul trecut a concursului a fost câştigată de Emmelie de Forest, reprezentanta Danemarcei, cu piesa ‘Only Teardrops’.

Eurovision Song Contest 2014 se va desfăşura în acest an la Copenhaga (Danamarca) în zilele de 6 şi 8 mai, când sunt programate semifinalele, şi 10 mai, când va avea loc finala. România va participa în cea de-a doua semifinală a competiţiei, pe 8 mai.

După cea de-a doua repetiţie oficială, reprezentanţii României se arată încrezători în ceea ce priveşte calificarea în finală şi clasarea pe o poziţie fruntaşă pe 10 mai.

‘Cea de-a doua repetiţie este confirmarea faptului că adevărul stă în detalii. Ne apropiem foarte mult de ceea ce ar trebui să fie show-ul nostru din Copenhaga şi trebuie să mulţumim echipei daneze pentru asta. Sunt fericită şi aştept să văd rezultatul final. Trebuie să fie miraculos!’, a declarat Paula Seling.

Părerea îi este împărtăşită şi de partenerul ei de scenă; la conferinţa de presă care a urmat repetiţiei cu costume, OVI le-a dezvăluit jurnaliştilor că ceea ce au văzut pe scenă este o fază intermediară a show-ului şi că pe 8 mai se pot aştepta la surprize.

Până la momentul în care România va urca pe scena Eurovision, pe 8 mai, Paula Seling a decis să ia o pauză vocală, după cum a dezvăluit Europa FM aici.

37 de ţări participă la competiţia din acest an, Paula Seling şi OVI urmând a urca pe scenă în cea de-a doua semifinală, pe 8 mai şi – dacă se califică – în finala din 10 mai.

Eurovision 2014 în cifre

europafm.ro vă propune o trecere sumară în revistă a cifrelor relevante pentru concursul Eurovision din acest an.

2 România este reprezentată anul acesta de doi artişti, duetul format din Paula Seling şi Ovi. Ei vor urca pe scena Eurovision în cea de-a doua semifinală, pe 8 mai şi – dacă se califică – în finala din 10 mai.

3 Pentru a treia oară în istoria de 59 de ani a Eurovision, concursul are loc la Copenhaga, după 1964 şi 2001.

3 România a reuşit să se claseze cel mai sus pe locul 3. Au fost două momente: în 2005, cu Luminița Anghel și Sistem, și in 2010, cu Ovi și Paula Seling.

10 mixere de sunet sunt aplasate la B&W Hallerne, locul de desfăşurare a festivalului pentru a sigura cele 100 de canale wireless pentru monitorizarea sunetului în căşti şi microfoane.

30 de profesionişti alcătuiesc echipa principală de sunetişti, care va asigura sunetul în Dolby Surround 5.1

32 de proiectoare sunt dispuse pe marginea scenei pentru a completa show-ul Eurovision 2014.

37 de ţări participă la Eurovision Song Contest 2014

40 de tone cântăreşte structură din oţel, înaltă de peste 20 de metri, care fost construită pe scena evenimentului. Scena propriu-zisă, podeaua, este una de LED-uri montate pe o structură de aluminiu şi sticlă, aceasta putând susţine panouri de leduri cu o greutate de maxim o tonă fiecare.

59 De 59 de ani se desfăşoară Festivalul Cântecului European, adică Eurovision Song Contest.

500 de voluntari asigură suport pentru desfăşurarea în bune condiţii a festivalului muzical.

700 de specialişti alcătuiesc echipa tehnică şi de organizare a evenimentului.

1.600 de jurnalişti din peste 80 de ţări sunt acreditaţi la competiţia muzicală Eurovision, desfăşurată în 2014 în Danemarca.

180.000.000 de telespectatori din Europa şi din întreaga întreaga lume sunt aşteptaţi să urmărească semifinalele (6 şi 8 mai) şi finala din acest an (10 mai).