Confidenţialitate

Ultima zi în care absovenții de gimnaziu se pot înscrie la Evaluarea Națională

Marți este ultima zi în care elevii claselor a VIII-a se pot înscrie la Evaluarea Națională.

Testările încep la 22 iunie.

“[Până luni], s-au înscris 132.630 de elevi pentru Evaluarea Naţională, 90% din totalul celor 147.660 de elevi de clasa a opta”, a anunțat ministrul Educației.

“Ministerul Educaţiei a adaptat tematica de examen la situaţia acestui an şcolar, total atipic. Ministerul Educaţiei a luat acele măsuri administrative pentru a veni în sprijinul elevilor, înţelegând dificultăţile pe care le-au întâmpinat. Este vorba de micşorarea numărului de note necesar încheierii situaţiei şcolare la minimum două, este vorba de prevederi precum posibilitatea de a face construcţii pe foaia de examen la Matematică-Geometrie, de a sublinia textele la examenul de Limba română, nu mai sunt considerate semne distinctive, deoarece toţi au posibilitatea să facă acest lucru, prin creşterea timpului alocat, cu 15 minute, pentru a completa casetele, deci sunt lucruri mici, dar care, toate la un loc, vin în sprijinul elevilor”, a explicat Sorin Cîmpeanu, luni seară, la Antena 3.

Marţi, la ora 17.00, va fi cunoscut numărul total al celor înscrişi la Evaluarea Naţională.

Potrivit ministrului, se va renunța la triajul epidemiologic.

Examenul va avea o etapă specială, programată din 28 iunie, pentru elevii care, conform unui certificat medical, nu se putut înscrie la prima etapă.