Confidenţialitate

Ultima zi în calitate de premier pentru David Cameron. Atmosferă destinsă la sesiunea de întrebări din Camera Comunelor

Ultima zi în calitate de premier al Marii Britanii pentru David Cameron: el a răspuns, miercuri după-amiază, pentru ultima dată în calitate de șef al Guvernului,  întrebărilor puse de membrii Camerei Comunelor.

David Cameron a recunoscut că noul premier Theresa May are o sarcină dificilă:  aceea de a negocia cât mai bine ieșirea Marii Britanii din blocul comunitar.

În acest context, a fost întrebat ce se întâmplă cu europenii care muncesc acum în Regatul Unit:

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Lucrăm din greu pentru a garanta drepturile cetățenilor europeni care au venit în Marea Britanie. Singura situație în care acest lucru nu ar fi respectat de viitorul Guvern ar fi aceea în care britanicii din alte țări europene nu s-ar bucura de același tratament. E vorba de reciprocitate. Dar noul premier va oferi garantii in acest sens cât mai repede posibil”, a spus premierul demisionar.

Pe de altă parte, atmosfera din Camera Comunelor a fost una mai relaxată decât de obicei.

Prilej pentru David Cameron să vorbească despre motanul Larry, cel care va rămâne pe Downning Street nr. 10 pentru a ”colabora” cu viitorul premier.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

”Zvonurile potrivit cărora nu-l iubesc pe Larry sunt false, chiar îl iubesc. Am fotografii, probe care demonstrează acest lucru. Din păcate nu-l pot lua cu mine, el aparține acelui loc, oamenii de acolo îl îndrăgesc, la fel și eu”, a spus David Cameron, moment în care audiența a izbucnit în hohote de râs.

Amintim, David Cameron merge miercuri seara pentru a-i prezenta demisia reginei Elisabeta a II-a.

Noul premier al Marii Britanii va fi Theresa May – a doua femeie care ocupă această funcție în Regatul Unit, după Margaret Thatcher.