Ultim omagiu adus lui Boris Nemtov

Mii de ruși au stat la coadă astăzi, cu flori în mâini, pentru a-i aduce un ultim omagiu lui Boris Nemțov, fost vicepremier al Rusiei și unul dintre cei mai duri contestatari ai lui Vladimir Putin.

Nemțov a fost împușcat, vineri, noaptea, în centrul Moscovei, în apropiere de Kremlin.

Sicriul cu trupul neînsuflețit al politicianului rus a fost depus la centrul pentru drepturile omului din Moscova, unde s-a format o coadă de un kilometru. Au venit aici, să își ia rămas bun apropiați ai lui Boris Nemțov, politicieni din opoziție, dar și oameni simpli șocați de asasinarea fostului vicepremier rus.

Focurile nu au fost trase doar în Nemțov, ci și în noi toți și în democrația din Rusia – a spus un critic al Kremlinului, prezent la funeralii. Cel puțin 2 parlamentari europeni s-au plâns că Rusia nu le-a dat voie să participe la înmormântarea lui Boris Nemțov. Președintele Senatului polonez a spus că autoritățile din Rusia au refuzat să îi acorde viză, fapt criticat de Uniunea Europeană.

Boris Nemțov a fost împușcat vineri noaptea, în apropierea Kremlinului, la câteva ore după, într-o emisiune la radio, lansase un apel către populatie să participe la un marș împotriva lui Vladimir Putin Kremlin și a implicarii Rusiei in conflictul armat din Ucraina.