Confidenţialitate

UEFA le cere fotbaliștilor să nu mai îndepărteze sticlele cu băuturi de la sponsori | VIDEO

UEFA le cere jucătorilor să nu mai îndepărteze sticlele cu băuturi de la sponsori, după gesturile făcute de portughezul Cristiano Ronaldo şi francezul Paul Pogba.

Forul continental amintește că aceste parteneriate “sunt destinate organizării turneului şi pentru a asigura dezvoltarea fotbalului în toată Europa, în special pentru tineri şi femei”.

Managerul competiţiie, Martin Kallen, a asigurat că problema principală a fost gestul lui Cristiano Ronaldo, dar că există o oarecare înţelegere faţă de jucătorii care adoptă acest comportament din motive religioase, aluzie la fatptul că Paul Pogba este musulman.

UEFA nu a luat nicio măsură disciplinară până la acest moment.

La conferinţa de presă de luni, cu o zi înainte meciului de la Budapesta, dintre Portugalia şi Ungaria, Ronaldo a îndepărtat din faţa sa două sticle de Coca-Cola, îndemnând la consumul de apă.

La rândul său, într-o altă conferință, francezul Paul Pogba a luat o sticlă de bere fără alcool care se afla în faţa sa şi a pus-o sub masă.

Coca-Cola şi Heineken se numără printre cei 12 sponsori de nivel înalt ai turneului şi contribuie la veniturile totale ale turneului, de aproape două miliarde de euro.

De asemenea, jucătorii primesc în mod indirect bani din veniturile din contractele comerciale ale EURO 2020, prin intermediul federaţiilor lor naţionale şi prin intermediul cluburilor de la care provin.

Cele 24 de federaţii naţionale care participă la turneul final vor împărţi 371 de milioane de euro premii în bani, iar campioana va primi până la 34 de milioane de euro.