UEFA ar putea renunța la departajarea prin golurile marcate în deplasare

Regulamentul fotbalului din Europa s-ar putea schimba radical și s-ar putea renunța la avantajul golurilor marcate în deplasare.

Antrenorii cluburilor de top de pe continent s-au reunit pentru a solicita UEFA renunțarea la această regulă, motivând că este învechită, iar în prezent înscrierea unui gol pe terenul adversarelor nu mai este atât de dificilă.

La întâlnirea anuală a tehnicienilor de la Nyon, participă nume mari, ca Jose Mourinho de la Manchester United, Carlo Ancelotti de la Napoli, Julen Lopetegui de la Real Madrid, Thomas Tuchel de la Paris Saint-Germain sau atualul și fostul tehnician al lui Arsenal, Unai Emery și Arsene Wenger.

Ei i-au înmânat mai multe cereri secretarului general al UEFAGiorgio Marchetti, care a confirmat că acestea vor fi analizate foarte curând.

Regula golului în deplasare a fost adoptată în 1965 în fosta Cupa Cupelor, iar până atunci, în cazul egalității în dublă manșă, se juca încă un meci pe teren neutru sau se trăgea la sorți învingătoarea.

Totodată, antrenorii marilor cluburi vor ca perioadă de transferuri să fie aceiași în toată Europa și să se închidă înaintea începutului de sezon.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS