UE a adoptat noi sanctiuni la adresa Rusiei

Vizate sunt mai multe persoane din Rusia și Ucraina, dar și companii, iar liderii europeni vor să se asigure în acest fel că armistițiul încheiat la Minsk este respectat.

Măsurile la adresa Rusiei au fost decise înainte de semnarea acordului de la Minsk şi vin să sancţioneze atacul sângeros de la Mariupol, din luna ianuarie, soldat cu 30 de morți.

Noile sancţiuni vizează 19 persoane din Ucraina şi Rusia. E vorba, între alţii, de adjunctul ministrului apărării de la Kremlin, alţi doi oficiali din domeniul apărării şi doi deputaţi.

În plus, s-a decis blocarea conturilor mai multor instituții care guvernează republicile Donețk și Lugansk.

Între timp, la nici 48 de ore de la acordul de încetare a focului în estul Ucraieni, oficialii ucraineni îi acuză pe rebelii pro-ruși de încălcarea armistițiului.

Cinci membri ai forţelor de securitate ucrainene au fost ucişi, iar alţi 22 răniţi în lupte cu separatişti proruşi, susține armata de la Kiev.

Confruntările au avut loc în zona oraşului Mariupol, dar și la Debalțeve – unde în această dimineață s-au auzit din nou bombardamente.

Trupe pro-ruse s-ar fi poziționat cu mai multe vehicule militare și cu armament și în zona Horlivka, localitate situată la 25 de kilometri nord-est de Doneţk.