Confidenţialitate

Ucraina vrea să reia evacuările din Mariupol și Azovstal | AUDIO

Autoritățile ucrainene intenționează să reia evacuările din Mariupol astăzi, inclusiv de la combinatul metalurgic Azovstal, a anunțat vicepremierul Irina Vereșciuk. Ieri, combinatul a fost atacat de ruși constant. În această dimineață, scretarul general al ONU, Antonio Guterres a anunțat că până acum, din buncăre și din împrejurimile uzinei au fost salvate 500 de persoane.

Irina Vereșciuk a anunțat că o nouă plecare din Mariupol este planificată pentru vineri, 6 mai 2022, la prânz

Vice-Premierul Ucrainei, Irina Vereșciuk, a anunțat că astăzi, la prânz, este planificată o nouă plecare de lângă fostul mall din Mariupol. Rămâne de văzut dacă și cum vor mai fi scoși oameni din tunelurle combinatului Azovstal, de vreme ce în ultimele ore, atacurile cu avioane, artilerie și alte tactici au continuat.

Luptător ucrainean: Nu credeam că-mi vor muri oameni în mâini din lipsa medicamentelor

Unul dintre luptătorii ucraineni, un tătar musulman, a cerut ajutorul Turciei să intervină pentru salvarea răniților. „Nu credeam că o sa ajung să-mi moară oamei în mâini cu răni purulente din lipsa antibioticelor”, a spus luptătorul.

Dimineață, secretarul general al ONU a anunțat că până acum, din combinat și din împrejurimi au fost evacuați 500 de oameni.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: Pentagonul neagă că ar oferi Ucrainei informații pentru a ucide generalii ruși

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.