Confidenţialitate

Ucraina va avea nevoie de 1.000 de miliarde de euro pentru reconstrucție după terminarea războiului

1.000 de miliarde de euro este suma de care ar avea nevoie Ucraina pentru reconstrucție după ce răboiul se va încheia. Estimarea îi aparție șefului Băncii Europene de Investiții.

Sunt localității și orașe distruse complet în acest moment, sunt fabrici dărâmate și drumuri care trebuie refăcute de la zero. Iar bombardamentele sunt departe a de înceta.

Între timp, armata ucraineană a lasat marți mai multe atacuri asupra platformelor care aparțin Rusiei de producție de gaze din Marea Neagră.

Ca răspuns, trupele ruse au lovit un aerodrome din apropierea orașului-port Odessa.

Trupele ruse ar fi primit un ultimatum ca până pe 26 iunie să cucerească orașul Severodonețk din Donbas. Se dau lupte grele acum în localitățile de lângă, iar armata rusă a provocat distrugeri catastrofale la Lisiciansk.

Cu localități, drumuri, fabrici distruse complet, Ucraina ar avea nevoie de aproape o mie de miliarde de euro pentru reconstrucție după terminarea războiului, spune șeful Băncii Europene de Investiţii.

Comisia Europeană a propus un pachet de ajutor pentru a acoperi o parte din nevoile financiare ale Ucrainei, care se ridică la aproximativ cinci miliarde de euro pe lună.

Sursa foto: Shutterstock