Confidenţialitate

Ucraina: Primul proces al unui militar rus acuzat că a violat în mod repetat o femeie după ce i-a ucis soțul | AUDIO

Primul proces al unui militar rus acuzat că a violat o femeie ucraineană în timpul invaziei Rusiei a început astăzi în Ucraina. Potrivit Reuters, ar putea urma zeci de procese similare. Femeile din țara vecină se confruntă cu amenințarea violului ca armă de război și apar tot mai multe mărturii și dovezi despre violențele sexuale ale armatei ruse.

Suspectul, Mihail Romanov, în vârstă de 32 de ani, este judecat în lipsă, deoarece nu se află în custodia ucraineană şi va fi judecat în absenţă.

El este acuzat că a ucis un civil în regiunea capitalei Kiev pe 9 martie şi că a violat-o apoi în mod repetat pe soţia bărbatului, o femeie de 33 de ani.

Romanov nu ar fi comis fapta singur, ci însoțit de un camarad. Însă, identitatea celui de-al doilea militar nu a fost stabilită.

Un procuror însărcinat cu mai multe cazuri de violenţă sexuală a declarat că până la 50 de astfel de crime sunt investigate, dar numărul cazurilor de violenţă sexuală comise de soldaţii ruşi de la începutul invaziei ar putea fi mult mai mare.

Oficiali, activişti şi medici au spus că mulţi supravieţuitori se tem sau nu doresc să reclame violurile de teama represaliilor din partea Rusiei şi a stigmatizării.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: Război în Ucraina: Orașele Lisichansk și Severodonețk rezistă eroic asaltului continuu. Estonia acuză Rusia de provocări

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.