Confidenţialitate

Ucraina: Pentru prima dată de la startul invaziei ruse, președintele Zelenski a vizitat trupele de pe linia frontului în est | VIDEO

Preşedintele ucrainean s-a deplasat duminică, pentru prima dată de la începutul invaziei ruse, în estul ţării, în regiunea Harkov, de unde Moscova şi-a retras în ultimele săptămâni trupele pentru a le concentra pe alte fronturi, relatează Agerpres, citând AFP și Reuters.

“2.229 de case au fost distruse la Harkov şi în regiune. Vom restaura, vom reconstrui şi vom readuce viaţa. La Harkov şi în toate celelalte oraşe şi sate pe unde a trecut răul”, a scris Volodimir Zelenski pe Telegram, însoţindu-şi mesajul cu un video cu vizita la trupele ucrainene de pe linia frontului din zonă.

“Vă riscaţi vieţile pentru noi şi pentru ţara noastră”, le-a spus liderul de la Kiev soldaţilor ucraineni, cărora le-a înmânat medalii.

“Sunt extrem de mândru de apărătorii noştri. În fiecare zi îşi riscă vieţile şi luptă pentru libertatea Ucraine”, a adăugat președintele în timpul vizitei.

Armata rusă a invadat Ucraina la 24 februarie. Războiul a provocat mii de victime, o criză a refugiaților și însemnate pagube materiale.

Occidentul s-a solidarizat cu Ucraina și a impus mai multe rânduri de sancțiuni regimului de la Moscova, condus de Vladimir Putin.

FOTO: Facebook.com/zelenskiy.official