Uciderea lui Boris Nemtov a fost surprinsa de o camera video

Uciderea lui Boris Nemţov, care a avut loc în noaptea de vineri spre sâmbătă în centrul Moscovei, a fost surprinsă de o cameră de luat vederi amplasată în zonă de televiziunea TVC pentru înregistrarea vremii.

Calitatea imaginilor, deşi nu este foarte bună, permite distingerea maşinilor de pe pod şi a figurilor persoanelor care se plimbă de-a lungul acestuia. Potivit înregistrării video, politicianul a fost împuşcat la ora 23.31 (22.31 ora României) de către un bărbat care l-ar fi aşteptat pe scările podului.

Crima s-a produs în momentul în care Nemţov şi femeia care îl însoţea – cel mai probabil modelul ucrainean Anna Duriţkaia – nu mai apar pe înregistrare întrucât sunt acoperiţi de un vehicul care curăţa zăpada şi trecea în acel moment pe pod.

Presupusul ucigaş a fugit apoi spre o maşină care staţiona pe pod la câţiva metri depărtare. El a urcat în dreapta şoferului şi vehiculul a plecat. În acest moment, anchetatorii analizează cinci posibile motive ale asasinării lui Nemţov.

Potrivit lui Vladimir Markin, purtătorul de cuvânt al Comitetului de Anchetă, crima ar putea fi o provocare pentru destabilizarea situaţiei politice din Rusia. Aceasta ar putea avea legătură şi cu ameninţările primite recent de Nemţov în legătură cu poziţia sa în atacurile de la redacţia săptămânalului Charlie Hebdo din Paris sau cu evenimentele din Ucraina.

Afacerile politicianului şi un posibil atac în legătură cu viaţa sa personală sunt, de asemenea, investigate. Nemţov a fost împuşcat mortal în noaptea de vineri spre sâmbătă pe podul Bolşoi Moskvoreţki, în apropiere de Kremlin.