U2 şi Ed Sheeran şi-au anulat concertele la St. Louis din cauza protestelor

Trupa U2 şi cântăreţul Ed Sheeran şi-au anulat concertele la St. Louis din cauza protestelor izbucnite sâmbătă.

Sâmbătă, o manifestaţie paşnică a degenerat în violenţe la Saint Louis, în statul Missouri, după achitarea unui fost poliţist alb, judecat pentru asasinarea în 2011 a unui afroamerican pe care-l suspecta că era dealer.

10 membri ai forţelor de ordine au fost răniţi în confruntări cu manifestanţii care au aruncat cu cărămizi.  Poliţia a folosit gaze lacrimogene şi gloanțe de cauciuc, pentru a împiedica jefuirea unei biblioteci, a unui restaurant şi a unei  locuinţe. S-au facut cel puţin 23 de arestări.
după ce un poliţistul care a ucis un bărbat de culoare,  a fost achitat.

Concertul U2  ar fi trebuit să aibă loc sâmbătă noaptea, în timp ce Ed Sheeran era aşteptat să susţină un concert duminică seară, scrie The Guardian. Motivele anulării concertelor ţin de siguranţa publicului.

Poliţia a transmis însă că nu poate garanta nivelul de securitate necesar, având în vedere protestele, în cadrul cărora sute de persoane au ieşit în stradă vineri şi sâmbătă, fiind operate 32 de arestări.

Într-o declaraţie postată pe Twitter, solistul U2 Bono spune că este „profund întristat” de ceea ce se întâmplă în St. Louis şi de faptul că trupa este nevoită să îşi anuleze concertul, dar siguranța publicului este pe primul loc. Pe site-ul său, U2 a anunţat: „Nu putem, în cunoştinţă de cauză, să riscăm siguranţa fanilor noştri, susţinând concertul din această seară”.

„Oricât de rău ne-ar părea că a trebuit să anulăm concertul, credem că este singura decizie posibilă în situaţia actuală”, mai spun reprezentanţii trupei.

 

Promoterul concertului U2,  Live Nation,  a transmis că Poliţia din St. Louis a informat că nu poate asigura protecţia standard pentru public, adecvată unui eveniment de asemenea amploare.

Şi mesajul organizatorilor concertului lui Ed Sheran a fost unul similar: „Cum principala noatră preocupare o reprezintă siguranţa fanilor şi după consultarea oficialilor locali, care nu s-au putut angaja că vor putea pune la dispoziţie un număr suficient de poliţişti, am considerat că este în interesul tuturor să anulăm concertul de duminică seară„.

 

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS