Confidenţialitate

Tyson Fury renunță la titlurile de campion mondial la categoria grea

Pugilistul englez a anunțat că cedează centurile WBO și WBA pentru a se concentra asupra unui tratament, după ce la începutul acestei luni a fost depistat pozitiv cu cocaină la un control anti-doping. El a recunoscut că se droghează pentru a combate depresia.
În vârstă de 28 de ani, Fury nu a mai boxat din noiembrie anul trecut, când l-a învins și deposedat de centuri pe Vladimir Klitschko. Englezul a amânat de două ori meciul revanșă din cauza unor probleme medicale.
La scurt timp după ce a fost depistat pozitiv, el a postat un mesaj în care lăsa de înțeles că se retrage din sport, dar a revenit apoi și a declarat că nu va renunța fără luptă la statutul de rege al greilor. Acum însă Tyson Fury spune că nu se simte în stare să intre în ring și a hotărât să cedeze centurile pentru binele boxului.
El a fost somat însă în urmă cu două zile de WBO să ofere explicații în legătură cu sitiuatia sa în termen de 10 zile , altfel va fi deposedat de centura cu diamante, fiind acuzat de inactivitate, încălcarea clauzelor din contract și folosirea de substanțe interzise.