Confidenţialitate

TVR Moldova poate fi retransmis doar în sistem digital

Consiliul Audiovizualului din Republica Moldova a decis că TVR Moldova poate fi retransmis doar în format digital, în ciuda solicitărilor postului public din România de a continua și transmisia în format analog. Decizia nu vizează însă doar canalul TVR pentru Republica Moldova. Utilizarea reţelelor statale II și III în format analogic în Republica Moldova a încetat de drept la data de 1 martie 2020, făcând imposibilă retransmisia canalului SRTv în acest format.

În prezent, canalul TVR MOLDOVA este inclus în lista „must carry” a posturilor pe care distribuitorii de cablu de peste Prut sunt obligaţi să le retransmită în oferta lor.

”Deşi SRTv şi-a manifestat intenția de a continua transmisia în sistem analogic şi după această dată, dar cu respectarea legislației din Republica Moldova, formulând o serie de solicitări în acest sens către autorităţile în domeniu din Republica Moldova, încă din februarie 2020, Consiliul Audiovizualului a răspuns că, odată cu atingerea termenului limită de trecere la televiziunea digitală terestră, respectiv 1 martie 2020, „utilizarea reţelelor analogice se sistează de drept”.

Decizia publicată în cursul zilei de ieri a fost luată în urma solicitării Întreprinderii de Stat Radiocomunicaţii din Chişinău de reperfectare a autorizaţiei de retransmisie a serviciilor de programe ale furnizorilor de servicii media atât în sistem digital, cât şi în reţelele analogice, reconfirmând poziția autorităților de la Chișinău de a opri utilizarea rețelelor în format analogic”, precizează reprezentanții TVR.