Turistii care merg in Brazilia la Cupa Mondiala de Fotbal trebuie sa fie foarte atenti la suvenirurile pe care le cumpara

Riscă să fie amendați sau chiar să facă închisoare dacă achiziționează de exemplu, papagali, iguane ori bijuterii fabricate din pene sau piele de animale.

Cei care cumpără un animal sălbatic, viu sau mort, riscă să fie amendat cu 1700 de euro sau chiar să petreacă un an în închisoare. Pe lista animalelor interzise, figurează papagali, iguane, maimuţe, şerpi, fluturi, păianjeni, scorpioni și orice fel de păsări – menționează Institutul Brazilian al mediului.

Nu este permisă nici fotografierea alături de animal sălbatic, oricât de inofensiv ar părea. În plus, e interzisă achiziționarea unor obiecte sau bijuterii fabricate din pene, aripi de fluture, dinți sau piele de animale.

Unul dintre cele 12 orașe braziliene care va găzdui Campionatul Mondial de fotbal este Natal, renumit pentru celebrele sale dune. Turiștilor li se recomandă să nu plece în călătorie fără ghid, deoarece numai acesta cunoaște zonele unde se află cuiburi de broaște țestoase ori păsări ce trebuie evitate.

Campionatul mondial de fotbal are loc în Brazilia în perioada 12 iunie-13 iulie.