Confidenţialitate

Turcia: La o săptămână de la cutremurele puternice, continuă să apară povești de salvări miraculoase

În Turcia, la o săptămână de la cutremurul puternic care a dus la moartea a zeci de mii de oameni, continuă să apară și povești de salvări miraculoase. Cele mai recente: o femeie de 40 de ani din Gaziantep scoasă de sub dărâmături și o femeie și un copil de 5 ani salvați de o echipă din El Salvador.

Pe timpul nopții, salvatorii au reușit să ajungă la nivelul parterului unei clădiri de 5 etaje care s-a prăbușit în Gaziantep. De acolo au scos-o în viață pe Sibel Kaya, în vârstă de 40 de ani. Femeia a fost dusă la spital.

Și la Kahramanmaraş salvatorii au intrat în contact cu trei supraviețuitori: ar fi vorba de o mamă, fiica ei și un bebeluș, potrivit agenției Reuters.

Duminică au fost scoși de sub dărâmături și o femeie şi un copil de 5 ani, ajutați de o echipă din El Salvador.

De pe patul de spital, Deniz Dal a spus că este un caz miraculos, după aproape 150 de ore cât a stat prinsă sub ruine.

Tot duminică, salvatori din Rusia, Kârgâzstan și Belarus au reușit să salveze un bărbat dintr-o clădire prăbușită. BBC a surprins imagini cu un alt bărbat recuperat, operațiune care s-a terminat cu aplauze.

Tot la BBC o femeie a povestit cum a reușit să supraviețuiască aproape 4 zile alături de copilul său nou-născut. Se afla într-o clădire modernă din orașul Samandag, în care se simțea în siguranță. A stat cu bebelușul pe piept lângă un dulap prăbușit, în întuneric beznă. Nu se putea mișca.

A strigat după ajutor când a auzit voci în apropiere, a lovit în dulap, dar fără succes. S-a bucurat că a putut să-l hrănească la sân pe cel mic și s-a concentrat pe a-l ține în viață.

La 90 de ore de la cutremur, când a fost găsită, n-a știut să spună ce vârstă are băiatul ei. Știa doar că avea 10 zile când s-a prăbușit totul.

Foto: Shutterstock

Citește și: Efectele cutremurului din Turcia: Crește numărul persoanelor reținute, arestate ori anchetate privind construcțiile prăbușite