Confidenţialitate

Turcia: Evacuări din cauza unui incendiu forestier izbucnit în apropiere de stațiunea Antalya

Un masiv incendiu forestier s-a răspândit în oraşul Manavgat, în sudul Turciei, situat la 75 de kilometri est de staţiunea Antalya.

Flăcările au fost înteţite, miercuri, de vântul puternic.

Televiziunile au prezentat imagini cu locuitori care se grăbeau să se urce în maşini în timp ce străzile erau învăluite în fum, relatează Reuters.

Potrivit primarului din Manavgat, focul a ajuns până în centrul oraşului, unde multe clădiri au fost evacuate. ”Ne este imposibil să determinăm amploarea pagubelor, există daune şi în sate. Nu am mai văzut aşa ceva”, a declarat Sukru Sozen.

Edilul din Antalya, Muhittin Bocek, a declarat că 4 cartiere au fost evacuate, adăugând că nu au fost raportate victime.

Cauza incendiului nu este, pentru moment, cunoscută.

Ministrul Agriculturii, Bekir Pakdemirli, a declarat că autorităţile intervin în lupta contra flăcărilor cu un avion pentru stingerea incendiilor, 19 elicoptere, 108 vehicule şi aproximativ 400 de membri ai personalului.

Echipajele din provinciile învecinate au fost, de asemenea, mobilizate pentru stingerea incendiului, în timp ce autorităţile au evacuat aşezări situate lângă pădure.

Antalya, o destinaţie populară atât pentru turişti străini, cât şi pentru localnici, este cunoscută pentru temperaturile foarte ridicate din timpul verii.

La începutul acestei luni, viiturile din Rize şi Artvin de la Marea Neagră au ucis 6 oameni și au distrus numeroase locuinţe.