Confidenţialitate

Turcia: 21 de persoane au supraviețuit prăbușirii unei clădiri | VIDEO

Un imobil din Malatya, estul Turciei, s-a prăbușit.

21 de persoane au supravieţuit și au fost scoase de sub dărâmături. Nici o persoană nu a murit în urma tragediei.

Operaţiunile de căutare şi de cercetare în clădirea prăbuşită la Malatya s-au încheiat. Slavă Domnului, nu există nicio victimă“, a notat miercuri, pe Twitter, ministrul turc al afacerilor interne, Suleyman Soylu.

Anterior, ministrul-adjunct de Interne Ismail Catakli, care s-a deplasat la faţa locului, a declarat pentru presă că 13 persoane au fost scoase vii de sub dărâmături de echipele de salvare şi că alte opt au reuşit să iasă singure.

Cinci dintre persoanele salvate mai erau spitalizate în noaptea de marţi spre miercuri, fără ca viaţa lor să fie în pericol, a precizat guvernatorul provinciei Malatya. Înainte de aceasta, Barus a declarat că două dintre persoanele extrase de sub dărâmături au fost spitalizate la terapie intensivă.

O cameră de supraveghere a înregistrat impresionanta scenă, survenită cu puţin timp înainte de orele locale 17:00 (14:00 GMT), pe o stradă animată din centrul oraşului Malatya: un mic imobil se prăbuşeşte brusc, degajând un imens nor de praf. O maşină staţionată în faţa clădirii demarează în trombă, în tip ce trecători aleargă spre clădire pentru a veni în ajutorul celor prinşi sub dărâmături.

Peste 260 de membri ai echipelor de intervenţie au fost trimişi la faţa locului. Cauzele prăbuşirii nu au fost încă elucidate, însă lucrări erau în curs în clădire, au raportat mass-media şi responsabili locali.

Guvernatorul provinciei Malatya a afirmat că blocul s-a prăbuşit din cauza acestor lucrări. Patru persoane – proprietarul imobilului şi trei persoane ce au efectuat lucrările – au fost arestate.

Malatya este un oraş de 450.000 de locuitori, situat la 500 de kilometri la est de capitala turcă Ankara. Imobilul, situat în centrul oraşului, avea un etaj, iar la parter erau diverse magazine, printre care un restaurant şi o cafenea.