Confidenţialitate

Europa FM îndeamnă prin jurnaliștii săi și voci respectate ale societății civile la responsabilitate și la informarea corectă în contextul răspândirii cazurilor de coronavirus și în România.

Pentru a preveni răspândirea coronavirusului, respectaţi măsurile de precauţie decise de autorităţi! Nu încălcaţi regulile de izolare la domiciliu: e riscant pentru sănătatea voastră şi a celor din jur, dar vă expuneţi şi riscului de a avea un dosar penal. Potrivit legii, zădărnicirea prevenirii răspândirii bolilor se sancţionează cu amendă de până la 20.000 de lei

Tu faci diferența! – O campanie de informare Știrile Europa FM

Cristian Tudor Popescu

„De pe vremea lui Pilat din Pont, a te spăla pe mâini înseamnă a nu fi răspunzător pentru moartea celui fără vină.
În zilele acestea, mă spăl pe mâini înseamnă a fi răspunzător pentru viaţa tuturor.

Să nu uitaţi că orice îmbrăţişare poate fi a lui Iuda!

Să nu minţiţi mai mult decât de obicei!”

Tudor Mușat

”Sunt Tudor Mușat și cred că e foarte important ca, zilele astea, să fim printre cei care fac diferența.

Diferența între sursele credibile, autorizate, în care am avea încredere și în restul timpului, nu doar în perioada asta, și – de cealaltă parte – zvonurile și teoriile lansate te miri pe unde și propovăduite insistent de unii care pretind că știu ei mai bine.

Diferența dintre panică, obsesie sau exces când vine vorba de subiect și – la polul opus – nepăsare sau delăsare.

Sunt convins că vom putea integra în viețile noastre firesc, natural, recomandările și măsurile de prevenție, fără ca asta să devină o problemă sau un stres.

Așa că te invit să fii responsabil și să-ți păstrezi mereu filtrele critice. Fii printre cei care fac diferența!”

Vlad Petreanu

„Sunt Vlad Petreanu şi vă propun să fim de acord că n-o să vină sfârşitul lumii cu epidemia asta de coronavirus, chiar dacă acum este o situaţie mai dificilă. Am mai trecut noi prin situaţii mai dificile şi din fiecare am învăţat câte ceva.

Cred că şi de data asta, vom învăţa. În primul rând, că de exemplu, şmecheria nu rezolvă orice. Virusul nu face aceste diferenţe. Este imun la şmecherie, dacă îmi permiteţi ironia. De data asta, ai mai multe şanse să scapi nevătămat dacă respecţi regulile, nu dacă le încalci.

Aşadar, avem nevoie de ceva mai multă reţinere când vine vorba de socializat în grupuri mari, de respectarea indicaţiilor date de autorităţi, de apă caldă şi săpun. Veţi vedea, până la urmă va fi bine!”

Alice Iacobescu

”Sunt Alice Iacobescu, jurnalist şi mamă. Urmăresc ce se întâmplă în contextul coronavirus şi îmi iau măsuri de precauţie în mod responsabil şi echilibrat. Nu mă panichez, dar nici nu ignor ameninţarea.

Respect măsurile elementare de igienă, evit spaţiile publice închise, mai ales dacă sunt aglomerate, nu îmi asum riscuri inutile. Nici pentru mine, nici pentru copilul meu. Fii responsabil. Ajută enorm!”

Cătălin Tolontan

”Sunt Cătălin Tolontan, și, ca jurnalist, am auzit vorbind despre coronavirus pe unele dintre cele mai strălucite minți ale cercetării mondiale.

Toti experții ne sugerează să stăm în casă, să fim calmi și să respectăm regulile, pentru că medicii nu au certitudinea acum despre cât de rău ne poate provoca în timp virusul.

Dacă îi ascultăm, le vom da oamenilor de știintă timpul să ne ajute și să găsească un vaccin sau un remediu”.

Pentru a preveni răspândirea coronavirusului, respectaţi măsurile de precauţie decise de autorităţi! Nu încălcaţi regulile de izolare la domiciliu: e riscant pentru sănătatea dumneavosatră şi a celor din jur, dar vă expuneţi şi riscului de a avea un dosar penal.

Andreea Esca

”Cred că în această perioadă este important să nu ne panicăm, dar nici să fim iresponsabili.

Hai să ne spălăm pe mâini cât mai des, să evităm locurile aglomerate, să nu tuşim fără să ne pese, să nu lăsăm copiii care nu vor mai merge la şcoală să umble brambura prin alte spaţii pline de oameni, să nu aglomerăm spitalele cu lucruri care pot fi amânate şi să luăm foarte în serios recomandările autorităţilor.

Paza bună trece primejdia rea!

Să nu uităm că nu este numai despre noi”

Mihai Călin

”Aș vrea să vă gândiți pentru o secundă dacă, vreodată în viață, în momente dificile, neplăcute sau chiar dramatice, panica v-a ajutat cu ceva. Nu ajută cu absolut nimic. Panica ne orbește pur și simplu. Panica ne ascunde, de fapt, soluțiile cele mai nimerite și raționale. Tot ce putem să facem, e să fim calmi, să avem grijă, să fim atenți!

Să avem grija de sanatatea noastra și a celor din jur și să urmăm recomandarile oficiale, care nu sunt recomandari ,sfaturi doar, ci sunt obligatorii.

Cu calm și cu grijă o să treacă și încercarea asta!, transmite actorul Mihai Călin, la Europa FM, în cadrul campaniei de respnsabilizare ”Tu faci diferența”.

Protejează-te!