Confidenţialitate

Tudor Giurgiu a lansat ”Parking”, la Iași, la Serile Filmului Românesc

A doua zi de festival SFR a adunat peste 250 de spectatori la avanpremiera celui mai recent lungmetraj a lui Tudor Giurgiu – ”Parking”.

Filmul ”Parking”, adaptarea romanului ”Apropierea”, de Marin Mălaicu-Hondrari, a adus față în față publicul ieșean și o parte din echipa filmului.

Carmen Florescu, Mihai Smarandache, Tudor Giurgiu și Marin Mălaicu-Hondrari au vorbit despre provocarea cea mai mare de pe platourile de filmare – colaborarea cu actorii spanioli de talie internaţională. Mihai Smarandache, cel care interpretează rolul principal, a spus că cea mai semnificativă realizare a fost că într-o lună a reușit să învețe limba spaniolă.

 

Tudor Giurgiu: “Se va face Moromeții 3”

Filmul ”Moromeții 2”, în regia lui Stere Gulea, a fost vizionat aseară la Amfiteatrul Palas, alături de Tudor Giurgiu, producătorul filmului și Toma Cuzin, actorul care îl joacă pe Oauăbei. La sesiunea de întrebări și răspunsuri, Tudor Giurgiu a afirmat că se lucrează și la filmul Moromeții 3: „Într-adevăr, va fi și un Moromeții 3. Sâmbăta aceasta voi citi scenariul”.

”Haiducii lui Șaptecai”, film regizat de Dinu Cocea, a fost proiectat în cea de-a doua seară de festival, la Cinema Victoria, în prezența actorului Florin Piersic, a Irinei-Margareta Nistor și a actrițelor Ioana Pavelescu și Natașa Raab. „V-o prezint pe cea mai minunată doamnă a filmului românesc, Irina-Margareta Nistor. Fără dumneaei, filmul românesc nu are valoare și o să o întâlniți și la ediția a 10-a, a 11-a, a 12-a și tot așa”, a spus Florin Piersic, la proiecția filmului Haiducii lui Șaptecai.

Proiecția filmului ”Caisă” s-a desfășurat în prezența regizorului Alexandru Mavrodineanu, care a povestit spectatorilor că a lucrat aproape zece ani la producție și post-producție. Filmul a emoționat, fiind povestea adevărată a unui unui antrenor de box (Dumitru Dobre) aflat la sfârşitul carierei, care lucrează pentru a transforma un grup de copii din medii defavorizate în următorii campioni de juniori. Deziluzionat, dar perseverent, antrenorul Dobre îşi pune speranţele într-un puşti talentat de 13 ani, poreclit Caisă (Cristian Palcuie).