Trupa Vunk este Superstarul Zilei de vineri, 14 septembrie

La Europa FM, cum prinzi Superstarul Zilei cu o piesă la radio, câștigi 100 EURO pe loc!

Superstarul Zilei este anunțat în direct, în Deşteptarea, de Vlad, George și Luca, iar până la ora 19:00 aduce 100 EURO ascultătorilor fideli cum se aude la Europa FM cu o piesă.

Vineri, 14 septembrie, Superstarul Zilei este trupa Vunk.

Trupa Vunk îşi are începuturile încă din copilăria membrilor, pe când Cornel Ilie, liderul formaţiei, era abia în clasele primare.

“Povestea VUNK începe din copilărie, în clasele a II-a şi a III-a, dar nu sub numele de VUNK.

Fiecare şcoală avea cabinetul de muzică, şi era cât de cât dotat. Avea un pian, un set de tobe, nişte chitări. Ascultam foarte mult Beatles acasă şi visul meu devenise să cânt la chitară şi să-mi fac trupă.

Am intrat în grupul şcolii, uşor-uşor, ne-am împrietenit, am început să ne cunoaştem, să fim prieteni. La un moment dat, ne-am făcut trupa VUNK, care iniţial se numea trupa Kronoss.

Am aflat că mai există o trupă Kronoss în Bucureşti şi am zis că nu se poate să fie două la fel. Atunci am luat varianta cea mai simplă. Am zis pe tine te cheamă Victor, pe tine Alex, pe tine Nicu, pe mine Cornel, deci VANK. Am pus k în loc de c.

K era foarte important pentru că puteai să-i faci tot colţuri, puteai să-i faci tot felul de grafice”, şi-a amintit Cornel Ilie de la VUNK, într-un interviu, în exclusivitate, pentru Europa FM.

Timp de 14 ani, membrii formației Victor, Alex, Nicu și Cornel au activat sub numele de scenă Vank. La împlinirea a 10 ani de carieră și după o pauză de aproximativ patru ani, trupa se reinventează și devine Vunk. În 2009, după plecarea lui Alex Belciu și a lui Victor Cenușă, i se alătură trupei Bogdan Crucianu, urmat în 2010 de Gabi Maga.

Astăzi, Vunk înseamnă Cornel Ilie, Nicu Sârghea, Onel Daniel Ionuţ și Gabi Maga. 

În februarie 2010, Vunk a lansat albumul ”Ca pe vremuri”, iar la finalul anului, campania ”Vreau o țară ca afară”, o campanie socială demarată pentru a schimba România într-o ”țară ca afară”.

Doi ani mai târziu, la Sala Polivalentă, a avut loc cel mai mare concert al trupei de până atunci. Vunk și-a lansat, în faţa a a peste 5000 fani, albumul ”Nu scapă nimeni (fără emoții)”, promovat ulterior într-un turneu ce îi va fi dus pe membrii trupei în 12 orașe din țară.

În martie 2015, trupa Vunk pleacă în turneul acustic de 18 orașe intitulat „Înconjurul Lumii”. Numele face referire la una dintre piesele preferate ale membrilor trupei, dar și la credința exprimată de către aceștia, că „România este mai mult decât o țară, este o lume”.

Anul trecut, la Sala Polivalenta, trupa Vunk a pus în scenă show-ul “Secretul tău”. O poveste inspirată din lumea lui Jules Verne, o scenă într-un submarin pe fundul unui ocean, creaturi din alte lumi, costume sofisticate, coregrafii inedite și, pentru prima dată, un rol principal feminin.

În 2018 trupa Vunk a descoperit o nouă specie de om: CAMELEOM! CAMELEOM-ul este un hibrid între cameleon și om, o specie nouă de oameni, aceia care nu se tem să arate ce simt, care își acceptă defectele, slăbiciunile, greșelile, sentimentele de vină, speranțele, visele, așteptările sau reușitele, fără să încerce să le ascundă.

În mai 2018, Vunk lansează la TIFF documentarul „Vunk-Jur să spun adevărul”. Documentarul prezintă atât istoria trupei Vunk, din 1989, de când fondatorii trupei, Cornel ILIE și Nicu Sârghea, erau în clasa a patra, cât și modul în care s-a dezvoltat industria muzicală românească.