Trump, despre starea națiunii: Nu a fost niciodată un moment mai bun pentru a începe să trăiți visul american

La un an de învestirea în funcţia de preşedinte al Statelor Unite, Donald Trump a susţinut primul său discurs despre starea naţiunii.

De la tribuna Congresului, întrerupt adesea de aplauzele frenetice ale susținătorilor republicani, liderul american le-a cerut compatrioților să fie uniți indiferent de convingerile politice.

„Nu a fost niciodată un moment mai bun pentru a începe să trăiți visul american”, a spus răspicat Donald Trump, care a invocat beneficiile reducerilor de taxe și a promis noi și corecte relații comerciale cu restul țărilor lumii, dar și o reducerea a prețurilor la medicamente.

Liderul de la Casa Albă a anunțat un ambiţios plan de investiţii în infrastructura rutieră îmbătrânită a ţării, cerând Congresului să aprobe finanțarea necesară, estimată la 1.500 de miliarde de dolari.

Noua strategie antiimigrație ar presupune, între altele, anularea programului Loteria Vizelor.

„Sunt mândru să anunț că alianța anti-ISIS a eliberat aproape 100% din teritoriile deținute cândva în Irak și Siria de acești ucigași”, a adăugat Donald Trump, potrivit căruia controversatul centru de detenție pentru suspecți de terorism de la Guantanamo Bay va rămâne deschis.

Arsenalul nuclear va fi îmbunătățit pentru a descuraja orice amenințare.

Președintele SUA se confruntă cu o popularitate tot mai scăzută, performanţele sale prezidenţiale beneficiind de susţinerea a doar 37% dintre americani.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS