Trump ar putea păstra anumite prevederi ale Obamacare

Donald Trump susține că ar putea păstra anumite prevederi ale Obamacare.

Președinte ales al Statelor Unite a declarat că va lua în considerare păstrarea anumitor prevederi ale reformei sistemului medical înfăptuită de Barack Obama, scrie The Wall Street Journal.

Este publicația căreia Trump i-a acordat primul interviu după alegerea sa ca președinte.

Donald Trump anunță că prioritatea sa este să se ocupe de reforma din sănătate făcută de Obama, despre care a spus că a devenit atât de scumpă și ineficientă încât este – citam “imposibil de folosit”.  Cu toate acestea, republicanul s-a arătat dispus să mențină cel puțin două prevederi ale legii, după ce președintele Obama l-a sfătuit să reconsidere promisiunea făcută în campanie de a abroga în integralitate legea. “Din respect, chiar voi face asta,” a declarat Donald Trump.

Care sunt prevederile pe care viitorul președinte a spus că le va păstra?

Obligaţia ca firmele de asigurare să nu poată refuza asigurarea clienţilor care deja suferă de afecțiuni şi posibilitatea ca părinţii să prelungească asigurarea copiilor.

În ceea ce privește afacerile externe, Trump a declarat că a primit o “frumoasă” scrisoare de la Vladimir Putin şi că în curând va vorbi la telefon cu președintele rus. În privința situației din Siria, viitorul lider de la Casa Alba a sugerat că își va concentra mai mult eforturile pe înfrângerea rețelei teroriste Stat Islamic, decât pe înlăturarea lui Bashar al-Assad.

Trump a comentat și despre conflictul între Israel și palestinieni, spunând că speră să negocieze un acord. “Este acordul suprem. Mi-ar plăcea să fac asta (…) acordul care nu poate fi realizat. Și să fac asta de dragul umanității.”, a precizat Donald Trump.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS