Confidenţialitate

Trei tinere au ajuns la spital după ce trenul cu care călătoreau spre București s-a defectat la Azuga | AUDIO + FOTO

Trei tinere au fost rănite și au ajuns la spital, în această dimineață, după trenul cu care călătoreau spre București s-a defectat. Pantograful locomotivei s-a rupt la ieșirea din stația Azuga. Din cauza acestui incident, mai multe trenuri au avut întârzieri cuprinse între două și peste 4 ore.

Trenul IR 1742 care s-a defectat plecase ieri, la ora 17.00, din Satu Mare și urma să ajungă la București, în această dimineață la 8.00. La ieșirea din stația Azuga, pantograful locomotivei s-a rupt.

Trei pasagere în vârstă de 18 și 20 de ani au suferit zgârieturi și răni la ochi de la spargerea geamurilor și au ajuns la spitalul din Sinaia. Conducerea spitalului a anunțat că tinerele, din București și din Buftea, au fost evaluate și sunt în stare stabilă.

Ruperea pantografului a afectat și linia ce alimentează trenurile cu curent electric.

” Din cauza acestei defecțiuni a fost înregistrat și un deranjament la linia de contact, linia care asigură alimentarea tuturor trenurilor aflate în circulație. Pentru remedierea situației s-a intervenit cu drezine pantograf. Nu au fost afectate foarte multe trenuri pentru că am putut să reluăm traficul pe celelalte linii din stațiile Predeal și Azuga”, a spus la Europa FM, Oana Brânzan, purtător de cuvânt a CFR Infrastructură.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

 

Trenul CFR a ajuns la București cu o întârziere de peste 4 ore, dar și alte trenuri au avut întârzieri, mai spune Oana Brânzan.

Trenul IR 1742 a fost reînscris în circulație la ora 10.19, acesta urmând să ajungă în stația de destinație, București Nord, cu o întârziere de 180 de minute.

Potrivit clubferoviar.ro, în weekend, au mai fost trei incidente similare. Pantograful unui tren regional pe ruta Cluj-Dej Călători s-a rupt la Apahida, iar o altă defecțiune a pantografului s-a înregistrat în cazul unui tren pe ruta Cluj-Mediaș. Sâmbătă seara, un copac prăbușit peste o locomotivă în zona Ilva Mică a distrus ambele pantografe ale trenului, iar acesta a staționat 5 ore până a fost repus în circulație.

Foto: CFR SA