Transnistria se pregătește pentru alegerile din Rusia

Transnistria se pregăteşte activ pentru viitoarele alegeri prezidenţiale preconizate la 18 martie în Rusia, iar liderul separatist de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski, a declarat că principalul obiectiv al regiunii este de a înregistra o prezenţă record la urne, relatează luni publicaţia Independent.md.

Numărul persoanelor cu cetăţenie rusă în Transnistria este estimat la 200 000.

În total, conform ultimului recensământ, care a avut loc în 2015, populaţia din stânga Nistrului este de aproximativ 500.000 de locuitori.

„Principalul obiectiv este de a organiza procesul electoral în aşa mod încât la 18 martie să înregistrăm un număr record al celor prezenţi la urne”, a declarat Vadim Krasnoselski, amintind că, în mod tradiţional, în Transnistria se înregistrează o rată înaltă de participare la alegerile din Rusia.

Rusia a decis să deschidă 24 de secţii de votare pentru cetăţenii săi în regiunea transnistreană pentru alegerile prezidenţiale din 18 martie, alegeri pe care preşedintele în funcţie,Vladimir Putin, se aşteaptă să le câştige, potrivit sondajelor, relevă Independent.md.

Republica Moldova
nu a putut niciodată să deschidă secţii de votare în cadrul alegerilor prezidenţiale sau parlamentare în stânga Nistrului, precizează publicaţia menţionată.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS