Transmiteți mesajele voastre pentru Victor Ponta: Câtă nevoie are România de Ponta?

Din Turcia, unde se află acum doar pentru recuperare, căci a fost externat din spital, Victor Ponta și-a cerut un soi de autosuspendare din funcția de premier pentru următoarea lună. I-a propus președintelui Klaus Iohannis să îl numească pe Gabriel Oprea prim-ministru interimar, lăsând totuși de înțeles că se va întoarce înainte de termenul de 45 de zile ce ar duce la demiterea guvernului său.

În acest timp, premierul nu vrea totuși să lase impresia că n-ar fi la curent sau că ar fi lăsat din mână chestiunile importante, este foarte activ pe contul de facebook, unde a și anunțat că deputații vor da săptămâna aceasta votul final la codul fiscal.

Ba chiar, ridică Victor Ponta miza, nivelul de anul viitor al TVA-ului va scădea la 19%, iar nu la 20%, așa cum prevedea proiectul trimis de guvern în Parlament. Poate fi un bluf? Nu știu să vă spunsigur, dar cam așa a fost interpretat. Am văzut critici dure la adresa lui Victor Ponta, majoritatea jurnaliștilor și analiștilor considerând acum că Ponta își amână șederea în Turcia în primul rând din cauza DNA.

De altfel, în această dimineață avocata lui Victor Ponta s-a și prezentat la DNA cu scutirea medicală, că na!, când ai piciorul în ghips oameni sunt și procurorii ăia… doar nu s-or duce în Turcia după Ponta. Că nu-s Nicu Bănicioiu.

Pe de altă parte, ridicarea unei mize de importanța Codului Fiscal îl poate face pe Ponta mai popular, mai necesar, ba chiar, aș spune, dar cu o trimitere directă către niște pantaloni masculini de iarnă, îl face pe Ponta chiar indispensabil, având în vedere faptul că nici FMI nici Comisia Europeană nu au acceptat încă reducerile de fiscalitate ca pe un plan valid.

Dar desigur, toate acestea le stabiliți dumneavoastră, cetățenii.

În acest moment, țara este prizoniera unei proceduri ce nu permite nici numirea unui premier valid, nici demiterea unuia invalid, ceea ce, uite, nu înseamnă că nu se întâmplă lucruri.

Moise Guran vă invită astăzi la România în Direct să transmiteți mesaje primului ministru: Ce mă interesează este să înțeleg din mesajele dumneavoastră câtă nevoie are țara de Victor Ponta, dar puteți desigur să transmiteți ce mesaje doriți – evident, cu condiția să o faceți într-un mod decent.

Puteţi asculta LIVE România în Direct şi online, la adresa www.europafm.ro/live. Moise Guran vă invită să vă exprimaţi opinia şi să o faceţi auzită în întreaga ţară sunând la numărul de telefon 0372.069.599.