Confidenţialitate

Tragedia de la Milano: Avionul pilotat de afaceristul Dan Petrescu s-a prăbușit în 16 secunde | AUDIO

Tragedie în 16 secunde: este timpul în care avionul pilotat de afaceristul român – Dan Petrescu – s-a prăbușit la periferia orașului Milano.

16 secunde au trectu de când s-a observat că avionul pierde din altitudine…și până la ultimul semnal transmis de aeronavă. Cele 8 victime doreau să sărbătorească botezului unui copil în Sardinia, notează presa italiană.

Avionul a decolat pe terminalul pentru zboruri private din aeroportul Linate din Milano ieri la ora 13 și 4 minute. Peste trei minute – zbura cu 290 de km/h la 1600 de m altitudine. În 4 secunde a început să piardă din altitudine – 16 secunde a durat până la ultimul semnal transmis de aronavă, notează Corriere de la Serra.

Personalul turnului de control a luat legătura cu pilotul – presa italiană relatează dialogul.

„De ce ai deviat? Pentru a evita turbulențele?”, au întrebat controlorii de trafic. Singurul răspuns al pilotului – afaceristul Dan Petrescu a fost NU.

Avionul s-a prăbușit cu 150 de km/h peste o clădirea goală aflată la periferia orașului Milano. 8 persoane și-au pierdut viața – printre victime se numără și un copil. Miliardarul român a murit alături de soție, copilul lor, și de alte 5 persoane. Ministerul afacerilor externe de la București anunță că 7 victime aveau cetățenie română. Cele 8 persoane urmau să  petreacă botezului unui copil la în Sardinia.

Cutia neagră a avionului a fost găsită. Avionul – un Pilatus  – este un aparat de zbor cu un singur motor produs în Elveţia, fiind destinat clienţilor de afaceri. Procuratura italiană investighează acum cauzele prăbușirii avionului.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Mihai Bucureșteanu