Confidenţialitate

Traficul feroviar, blocat timp de o oră în gara Keleti din Budapesta. Sute de refugiați cărora nu li se dă voie să se îmbarce protestează

         Traficul feroviar a fost reluat în gara de est Keleti din Budapesta, însă refugiaților nu li se dă voie nici la această oră să urce în trenuri.

Timp de aproximativ o oră, niciun tren nu a avut voie să plece sau să intre în gară – măsura fiind luată pe perioadă nedeterminată, după cum precizau autoritățile.

A fost nevoie de intervenția polițiștilor după ce sute de refugiați s-au înghesuit să se urce în trenuri spre Austria și Germania.

Imigranții nemulțumiți, încadrați de un cordon de securitate, protestează la această oră în fața gării.

 

Situația a devenit tensionată după ce sute de refugiați s-au îmbrâncit în încercarea de a urca la bordul unui tren care urma să plece spre Viena şi Munchen.

A fost nevoie de intervenția poliției, ceea ce i-a nemulțumit pe refugiați: ei au denunţat faptul că au cheltuit sute de euro pe bilete de tren și acum nu mai sunt lăsați să plece.

Poliţia a format un cordon de securitate la intrarea principală şi la celelalte puncte de acces:

..”niciun tren nu va sosi și nu va pleca din gara Keleti. Cerem tuturor să părăsească locul”, a fost mesajul transmis în difuzoare.

Printre refugiați s-au aflat însă și turiști – la rândul lor nemulțumiți că trebuie să aștepte în gară.

 

După aproximativ o oră, autoritățile ungare au revenit asupra deciziei și au anunțat că traficul a fost reluat – dar nu și pentru imigranți.

Sute de persoane nu au voie să intre în gară, așa că protestează în stradă, în fața stației. ” mergem în Germania, lăsați-ne să plecăm”, au scandat aceștia. Forțele de ordine au fost suplimentate:

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

 

Ieri, autoritățile maghiare au permis câtorva sute de oameni să se urce în trenuri cu plecare din Budapesta către orașe din Austria și Germania.

Ei s-au putut îmbarca doar dacă deţineau bilete – imediat la ghișee s-au format cozi.

Compania feroviară ungară susținea că biletele pentru destinaţii internaţionale pot fi achiziţionate fără ca persoanele să prezinte paşapoartele.