Confidenţialitate

Topul Forbes al celor mai bine plătiţi rapperi din lume

P. Diddy, Sean Combs pe numele real, a obţinut venituri de aproximativ 60 de milioane de dolari în perioada 1 iunie 2014 – 1 iunie 2015, potrivit estimărilor jurnaliştilor de la Forbes, ocupând astfel primul loc în Topul Forbes al celor mai bine plătiţi rapperi din lume. Veniturile rapperului provin şi din investiţii făcute de acesta în afara industriei muzicale, precum postul de televiziune Revolt şi brandul de votcă Ciroc.

Pe locul al doilea s-a clasat rapperul Jay-Z, al cărui nume real este Shawn Carter, care a obţinut venituri de 56 de milioane de dolari din diverse afaceri în industria muzicală, sport şi lifestyle. Cele 22 de concerte pe care le-a susţinut în ultimul an alături de soţia sa, Beyonce, l-au ajutat să îşi sporească veniturile în mod substanţial, au precizat jurnaliştii de la Forbes.

Drake, în vârstă de 28 de ani, ocupă locul al treilea, cu venituri de 39,5 milioane de dolari.

Pe locurile următoare în Topul Forbes al celor mai bine plătiţi rapperi din lume se află Dr. Dre (locul 4 – 33 milioane dolari), Pharrell Williams (locul 5 – 32 milioane de dolari), Eminem (locul 6 – 31 milioane dolari), Kanye West (locul 7 – 22 milioane de dolari), Wiz Khalifa (locul 8 – 21,5 milioane dolari), Nicki Minaj  locul a9 – 21 milioane de dolari) şi Birdman (locul 10 – 18 milioane dolari).

Jurnaliştii de la revista Forbes au alcătuit acest clasament pe baza veniturilor obţinute de muzicieni din vânzări de albume, turnee, servicii de streaming şi contracte de publicitate, pe baza unor date furnizate de Nielsen SoundScxan, Recording Industry Association of America (RIAA) şi discuţii cu manageri, avocaţi şi, în unele cazuri, artiştii înşişi.