Toma Enache și primul film în aromână: ”Nu sunt faimos, dar sunt aromân” / Sâmbătă, la EuropaFM

‘Nu sunt faimos, dar sunt aromân’, primul lungmetraj în aromână, va ajunge pe 25 octombrie în cinematografe.

Sâmbătă, în emisiunea ‘O dimineață de milioane’, actorul și regizorul de origine aromână, Toma Enache, prezintă lungmetrajul ‘Nu sunt faimos, dar sunt aromân’ – AUDIO.

TOMA ENACHE despre peliculă:‘Este suficient de convingător ca să vin să văd: care a fost ideea care a determinat atâta lume să vină să sprijine acest proiect?’

‘Nu sunt faimos, dar sunt aromân’ s-a filmat în Los Angeles, pe Walk of Fame şi la Kodak Theatre, în Macedonia, Grecia, Albania şi România. La noi, filmările s-au desfășurat la Constanţa, Bucureşti şi la Peştera Ponicova.

Rolul principal feminin este interpretat de un top model de origine aromână Linda Croitoru iar cel masculin de Toma Enache.

80% din cei implicaţi în proiect sunt aromâni. Filmul a costat 360.000 de euro și va fi distribuit și în țările balcanice în care locuiesc aromâni.

DESPRE premiera din 25 octombrie

‘Semnele sunt foarte bune. Sunt două gale (…) vom merge acolo cu întreaga echipă de creație. Linda Croitoru vine special din America pentru premieră.’

DESPRE lucrul cu aromânii

‘A fost greu, dar frumos. Publicul armânesc așteaptă acest film , făcut într-o limbă veche, în aromână. Filmările s-au făcut în 4 țări, peste 45 de locații. Toți au vorbit armânește în toate aceste locuri. Sper ca filmul să ajungă și în Balcani’.

DESPRE tradiții și muzică aromână

‘Coloana sonoră a filmului este extraordinară. Vom regăsi compozițiile celor mai importanți compozitori aromâni din ultimul timp și amintesc aici de Sirma Guci, Ovidiu Lipan Țăndărică și Stelu Enache, Dini Trandu (SUA), Corina Elena Badea, grupul Via Balcanica, Formația PINDU. Avem o coloană sonoră care, pentru cei care cunosc muzica armânească.