Toate filmele în care a jucat acest actor au fost nominalizate la premiul Oscar pentru cel mai bun film – VIDEO

Actorul american John Holland Cazale este cunoscut, mai ales, pentru rolul lui Fredo Corleone din filmul  „The Godfather”.

În cariera sa de şase ani, a jucat în cinci filme, toate nominalizate la premiul Oscar pentru „cel mai bun film”, fiind singurul actor care deţine această distincţie.

Peliculele în care John Cazale şi-a făcut apariţia sunt: „The Godfather”, „The Conversation”, „The Godfather: Part 2”, „Dog Day Afternoon” şi „The Deer Hunter”.

A ales să continue să joace în filme, deși a fost diagnosticat cu cancer pulmonar, murind la vârsta de 42 de ani, în New York City, la scurt timp după ce a jucat rolul lui Stanley din filmul „The Deer Hunter”.

Chiar şi după moartea sa, 12 martie 1978, imagini de arhivă cu acesta au fost folosite pentru „The Godfather: Part 3”, care la rândul lui a fost nominalizat la premiul Oscar pentru „cel mai bun film” în 1991.

Un film documentar despre viaţa şi cariera lui Cazale, intitulat „I Knew It Was You”, a fost lansat în 2009. În documentar au fost intervievați Al Pacino, Meryl Streep, Robert De Niro, Gene Hackman, Richard Dreyfuss, Francis Ford Coppola și Sidney Lumet.