Toaletă din aur de 18 carate, furată din Palatul Blenheim

Toaletă valorează în jur de un milion de lire. Este opera unui artist italian și a fost expusă pentru prima oară în 2016, la Muzeul Guggenheim din New York. Un an mai târziu, președintele Donald Trump cerea cu împrumut de la Muzeul Guggenheim un tablou de Van Gogh, pentru a-l expune la Casa Alba. Conducerea Muzeului a refuzat și în schimb, i-a oferit președintelui toaleta din aur, care a primit de la autorul său numele de “America”. Evident, Donald Trump a refuzat.

În urmă cu o lună, toaleta a ajuns la Palatul Blenheim , din Anglia. E de fapt, fosta reședință a familiei Churchill și a toaleta fost instalată chiar în baia din dreptul camerei în care a copilărit Winston Churchill. Toaleta era funcțională și putea fi folosită pentru 27 de lire, cu condiția ca vizitatorii să nu stea mai mult de 3 minute. E drept, prețul includea și un tur al parcului și grădinilor palatului.

Conform celor de la BBC, toaletă din aur a fost furată la primele ore ale weekendului și smulgerea ei din perete a provocat și o inundație în Palat. Poliția a început o achetă și a reținut deja un prim suspect.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS

Articole Similare