„Ținuturile Joase” – duminică, la Teatrul German din Timișoara

‘Ținuturile Joase’ a fost cartea de debut a Hertei Muller, publicată prima dată în 1982. A fost, însă, o variantă cenzurată.

În 1984, volumul ‘Ținuturile Joase’ a fost publicat integral în Germania. În România, a fost tradusă și publicată în 2012.

Teatrul German din Timișoara deschide stagiunea 2014-2015 cu o nouă reprezentație a spectacolului ‘Ținuturile joase’, în regia lui Nicky Wolcz, adaptare după povestirile Hertei Muller. Spectacolul – care a avut premiera în septembrie 2012 – este programat duminică, 21 septembrie, la ora 19.30.

Andreea Andrei, referent în cadrul Teatrului German Timișoara, despre reprezentația de duminică, 21 septembrie – AUDIO 1.

În textul semnat de Herta Muller este analizată – prin ochii unui copil – viața dintr-un sat șvăbesc din Banat, cu specificul localităților cu populație germană din regiune. Herta Muller a scos la lumină o serie de amintiri, de evenimente apăsătoare din spațiul rural, iar actorii Teatrului German din Timișoara au adapat pentru scenă povestirile autoarei.

Herta Muller, laureată a premiului Nobel pentru literatură în anul 2009, este o scriitoare germană de origine română, născută în 1953 în satul Nitchidorf, din județul Timiș – AUDIO 2.