Tinerii britanici regretă votul pentru ieșirea Marii Britanii din UE

Tot mai mulți tineri britanici regretă rezultatul referendumului de joi, în urma căruia 52% dintre conaționalii lor au decis ieșirea Marii Britanii din Uniunea Europeană.
Aceștia transmit mii de mesaje pe rețelele de socializare, folosind hashtagul #WhatHaveWeDone.

Unul dintre mesajele preluate de foarte mulți internauți se referă la imigranți. ”Îmi pare rău pentru imigranții care nu au fost bine primiți”, spune o tânără britanică.

Alți tineri postează fotografii care sugerează izolarea Marii Britanii de restul Europei, după referendumul de joi.

O altă fotografie care face înconjurul internetului este cea a unui sondaj care prezintă categoriile de persoane care au votat la referendum. Potrivit imaginii, peste 64% dintre tinerii cu vârste între 18 și 24 de ani au votat pentru rămânerea Marii Britanii în UE. La polul opus, 58% dintre britanicii de peste 65 de ani au votat pentru ieșire.

De aici și mesaje precum pensionarii urăsc imigranții, mai mult decât își iubesc nepoții sau persoanele în vârstă le-au decis soarta tinerilor.

Pe de altă parte, britanicii au cerut reluarea referendumului. O petiție în acest sens a fost depusă pe site-ul Parlamentului britanic. Petitia a strâns în mai puține de două zile peste 1.500.000 de semnături, ceea ce înseamna că Parlamentul de la Londra trebuie să o ia in discuție.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS