Tigari, conserve de carne si saci de dormit, este ceea ce primesc in tabara militarii ucraineni cantonati la Odessa

Localnicii au pus mână de la mână pentru a-i ajuta pe militari, în cadrul unei campanii pentru susținerea armatei ucrainene aflate în dificultate.

Încă de la primele ore ale dimineții, numeroşi locuitori din Odessa, acest oraș-port la Marea Neagră, se îndreaptă spre statuia ducelui Armand-Emmanuel Richelieu, considerat fondatorul așezării.

Monumentul, aflat la capătul celebrelor scări Potemkin, care duc spre port, a devenit în ultimele săptămâni punctul de întâlnire al susţinătorilor unităţii Ucrainei din oraşul rusofon.

Oamenii vin încărcați cu pungi din plastic în care le aduc celor 130 de mii de militari ucraineni din Odessa țigări, conserve de carne, saltele, saci de dormit și echipamente pentru aprovizionarea blindatelor cu carburant. Unul dintre ei a venit cu mașina plină cu lalele roşii şi albe, pentru a susţine moralul militarilor.

Campania de strângere de fonduri pentru militarii ucraineni a fost organizată pe Facebook. Iniţiative de acest fel au tot apărut în ultimele săptămâni, după ce forţele ruse au preluat controlul asupra obiectivelor militare din Crimeea. Chiar și autoritățile de la Kiev le-au cerut cetăţenilor să sprijine armata.