TIFF 2017: Filmele din Piața Unirii se văd simultan în Cluj și București

În premieră, între 2-11 iunie, de la ora 21:45, cele 10 filme din Piața Unirii Open Air vor rula simultan și în București, la Cinema City din AFI Cotroceni.
Biletele au fost puse deja în vânzare pe www.cinemacity.ro.
Vineri,  pe 2 iunie, bucureștenii vor putea urmări ”King of the Belgians”, comedia scrisă și regizată de Peter Brosens și Jessica Woodworth,  în același timp cu spectatorii prezenți la gala de deschidere a celui mai mare festival de film din România. Sâmbătă, pe 3 iunie, va rula ”Dalida” (r. Lisa Azuelos), povestea faimoasei cântărețe și actrițe de origine egipteană. ”The Age of Shadows” (r. Kim Jee-woon), thriller-ul de senzație bazat pe fapte istorice petrecute la începutul secolului XX, poate fi văzut și la Cinema City din AFI Cotroceni duminică, pe 4 iunie.

Premiera națională a filmului ”The History of Love” (r. Radu Mihăileanu), turnat parțial în România și avându-i în distribuție pe Derek Jacobi, Gemma Arterton, Elliot Gould și Sophie Nélisse va avea loc simultan în Piața Unirii din Cluj Napoca și la Cinema City din AFI Cotroceni, luni, pe 5 iunie. De la Cannes, unde s-a bucurat de o proiecție specială, ajunge marți, pe 6 iunie, filmul La pazza gioia” (r. Paolo Virzì). Miercuri, la 10 ani de la momentul lansării, se întoarce pe marele ecran ”California Dreamin’ (Nesfârșit)”, cu Armand Assante și Răzvan Vasilescu.
Joi, spectatorii vor vedea în premieră ”Baahubali 2: The Conclusion”, prezentat la Cluj de regizorul S. S. Rajamouli, celebru în India – cea de-a doua parte fantasy-ului care a înregistrat un record de box-office în India, iar vineri va rula ”Pour la peau d’un flic”, filmul scris și regizat de Alain Delon, marele invitat al TIFF 2017.

Fanii Twin Peaks vor putea revedea, pe 10 iunie, ”Twin Peaks: Fire Walk with Me” (r. David Lynch), la 25 de ani de la premieră, în copie restaurată digital.
Pe 11 iunie, în ultima zi de festival, publicul din Cluj și București va urmări filmul de închidere a ediției cu numărul 16.Que Dios Nos Perdone” (r. Rodrigo Sorogoyen) a fost nominalizat la șase premii Goya și premiat la San Sebastian pentru cel mai bun scenariu.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS